Син референдум започва в СДС от началото на следващата година, за да се почувстват всички симпатизанти на партията активни участници във взимането на решенията.

Това заяви новият лидер на „сините" Мартин Димитров на пресконференция в централата на партията.

Пътят е един - нагоре и надясно", категоричен е той.

Димитров обеща Съюзът на демократичните сили да бъде „приятната изненада на 2009 година", който да бъде в основата на следващото дясно правителство.

„Сините" се заканиха да не позволят на нито една политическа сила да се меси във вътрешните работи на партията.

Новият лидер на СДС заяви, че ще работи за създаването на силен екип и силна общност вътре в партията, защото „СДС започва начисто".

В новото ръководство на партията няма хора, обвинени в съпричастие с лица и фирми, свързани с незаконна дейност, категоричен е още Димитров.

В следващите месеци ще се работи за създаването на едно силно СДС, което да може да се яви самостоятелно на предстоящите европейски и парламентарни избори.

За Мартин Димитров са гласували общо 4581 сини членове с право на глас, а за неговия опонент Румен Христов - 2977.

Иван Костов поиска от СДС разговори за създаване на дясно-центристка изборна коалиция
                   Още...

Димитров е получил подкрепата на по-големите градове в страната, в това число и на София, съобщи председателя на комисията по вътрешнопартийни избори Владимир Кисьов.

И на двата тура за избор на лидер на сините се наблюдава изключително висока избирателна активност, като на втория тур са гласували 76,4 % от имащите право на глас.

Димитров заяви, че ще работи така, сякаш всеки един член на СДС е гласувал за него.

Опоненттът му Румен Христов обеща, че ще продължи да работи за консолидиране на членовете на партията, за да се стигне до евентуалното бъдещо коалиране с други представители на „автентичната десница".

Бившият вече лидер на СДС Пламен Юруков пожела на новия си наследник успех, определяйки го като продължител на действията на сините през последните 9 месеца.

По думите му предстои СДС да се докаже и наистина да се превърне в една демократична партия.