„Имам визия за града, работил съм в няколко европейски столици. Знам какво трябва да се направи, знам и как да стане.

Много съм горд с това, че бях избран от българската десница за кандидат-кмет на София."

Това заяви финансистът Мартин Заимов, чиято кандидатура беше издигната от СДС и ДСБ, в първата си пресконференция като кандидат-кмет.

Той подчерта, че основната  причина да приеме предложението на двете партии е чувството му за отговорност към десните избиратели.  

Мартин Заимов изрази увереност, че ако бъде избран за кмет, след четири години важните проблеми на столицата ще бъдат решени.

„За всеки проблем има техническо решение. Въпрос на желание е той да бъде решен." - заяви Заимов пред препълнената с журналисти зала на предизборния си щаб.  

Успях да усмихна всички ви, с изключение на двама-трима. Ако спечеля, след четири години и софиянци ще са усмихнати." - каза още десният кандидат.

По думите му основен негов опонент в предизборната кампания ще бъде „този, който отиде на балотаж", като добави, че не би гласувал за никой от останалите кандидати, освен за Тити Папазов.

„Сегашният кмет не променя нещата достатъчно бързо. Направени са много неща като текущи ремонти, но през последните две години София не е станала по-хубав град". - коментира десният кандидат, като добави, че двете години през които управлява Бойко Борисов проблемът с боклука на София е можело да бъде решен.

По думите му "един град е добър, когато хора с различни виждания живеят добре в заедно".

Заимов подчерта, че не би искал да се търси връзка между семейството му и неговата работа. Припомняме, той е внук е на ген. Владимир Заимов.

В предизборната кампания СДС и ДСБ, които го издигнаха за кандидат, ще разчитат освен на професионализма на  Заимов, на неговата откритост и на умението му да общува с хора с различен социален профил.   

Официалното представяне на Заимов пред журналистите стана в присъствието на ключови фигури от двете десни партии - д-р Петър Моксов и ,Атанас Атанасов от ДСБ, Иван Нейков и Иво Цанев от СДС.
След официалното представяне на кандидата, в предизборния щаб дойде и председателят на СДС Пламен Юруков.

Като знак за новата атмосферав отношенията между СДС и ДСБ се възприе здравото ръкостискане между Пламен Юруков и столичния лидер на ДСБ Атанас Атанасов.            

.