Нарастването на заетостта и намаляването на безработицата, професионалната квалификация на работната сила, модернизирането на пенсионната система, бяха част от темите, засегнати по време на среща на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова с представители на българската общност в Берлин.

Министърът представи приоритетите на българското правителство в областта на труда и социалната политика и предизвикателствата след присъединяването на България към Европейския съюз, съобщават от пресцентъра на МТСП.

Сред разгледаните теми бяха и защитата на майчинството, закрилата на детето и грижите на социалните работници. Специално внимание бе отделено на регламента за координацията на системите за социална сигурност, с акценти върху пенсионното осигуряване и здравното осигуряване и ползването на медицински услуги.

Министър Масларова предостави информация за правата и задълженията на българските граждани, които търсят своята професионална реализация в страните от Европейския съюз.

След срещата министър Масларова откри изложба на Проект "Красива България"на МТСП.

През тази година ще бъдат реализирани повече от двеста проекта за подобряване на градската среда, социалната инфраструктура, туристическия и производствения потенциал на малкия и среден бизнес в страната.

Министър Масларова допълни, че „Красива България" ще допринесе за съхраняване на националната българската идентичност и заслуженото й място в историческото и културното наследство на Обединена Европа.