Не ни притеснява вотът на недоверие към правителството, заяви заместник-председателката на  парламента и Мая Манолова пред БиТи Ви..

„Във вота на недоверие трябва да се съберат 121 гласа против правителството, но дори и Атака да гласуват като ГЕРБ, те ще съберат 120 гласа и пак няма да се изпълни вота на недоверие, защото простата сметка показа, че той е обречен при това положение.+ - зави депутатката от „Коалиция за България".

По думите й, ако вотът е добре обмислен и освен критиките се чуят и конструктивни предложения,  то тогава вотът на недоверие би имал изключително голям смисъл. Според нея е съвсем нормално да се чуят и критики към едно управление. Тя смята, че ако ГЕРБ бяха по-опитни, биха дали вот на недоверие за цялостна политика едва след като видят бюджета.

"Сега, с бюджета се гасят пожарите, запалени от ГЕРБ, решават се спешните проблеми, заложени от предишното правителство", обясни Манолова.

Вотът на недоверие е нормално парламентарно средство, с което си служи опозицията, смята Мая Мнолова.

"Да искаш вот за цялостна политика на едно правителство, което има едва 100 дни зад гърба си, не е много разумно. А и да не забравяме, че това правителство не можа да реализира достатъчно своята политика, защото решаваше проблеми, заложени от предишното." - обясни тя.

Манолова подчерта, че кабинетът "Орешарски" се е заел с най-необходимото, за да прокара нужните решения и мерки с цел да осигури нормален живот на хората в държавата, които са били докарани до бедствено положение от предишните управляващи.