Мая Манолова ще бъде водач на листата на коалиция "Левицата" в 23 МИР в София, Татяна Дончева - в 24 МИР, а в столичния 25 МИР - директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" Цветеслава Гълъбова, съобщиха от формацията.

От коалицията заявяват, че сред основните им приоритети са повишаването на доходите, овладяването на спекулата и цените на стоките от първа необходимост, стабилизиране на държавното управление и консолидиране на подкрепа за промяна на Конституцията за съдебна реформа.

"От времето, когато бях омбудсман, аз защитавам правото на хората да живеят достойно. Това е моя кауза. Днес сме в ситуация, в която много от работещите хора станаха работещи бедни", коментира Мая Манолова.

Левицата: Спомени за кръв, килии и вещания за златната епоха на комунизма

Левицата: Спомени за кръв, килии и вещания за златната епоха на комунизма

Със спомени започна Анжел Вагенщайн

"Приоритет за "Левицата" са връщане на доверието в правосъдната система и връщане на чувството на справедливост у българите, изваждане на прокуратурата от съдебната власти и уреждане в Конституцията на условия за избор и освобождаване на главния прокурор от Народното събрание", посочи Татяна Дончева.

"Моята лична кауза е да бъде изградена нова психиатрична болница в София, каквато всички ние заслужаваме", обясни Цветеслава Гълъбова.