Приключи официалната среща между Бойко Борисов и Ангела Меркел. Меркел пожела на България инвестициите да донесат плодове, за да може хората да забележат как се подобрява живота им.

Световната обстановка, терористичните атаки, мигрантската криза, защитата на границите и желанието на България да се присъедини към Шенген са водещите теми в разговорите.

Меркел съобщи, че насърчава всички немски фирми да се ангажират с България, определя го като добра инвестиция в бъдещето. Германия ще ни подкрепя по време на председателството ни на Съвета на ЕС.

"Моторите на ЕС Германия и Франция ще окажат необходимото да помогнат на народите на Балканите. Трябва да се възползваме от привилегията и свободата, която ни дава председателството на ЕС. Германия ще ни помага, вчера и президентът Щайнмайер потвърди това", коментира Борисов.

Щайнмайер увери Борисов, че Европа има нужда от нас
Обновена

Щайнмайер увери Борисов, че Европа има нужда от нас

България ще продължи да разчита на германския опит и ценна подкрепа

Обсъдени са и въпросите за Западните Балкани. "Важно е да дадем визия за надежда, за перспектива на тези страни, да ги подкрепим, тъй като има други геополитически актьори, които също са заинтересовани да имат добри отношения с тях. Ние искаме много ясно да се разбере, че нашето отношение към перспективата на тези страни остава непроменено", коментира Меркел.