Министърът на транспорта Христо Алексиев разпореди противоепидемичните мерки на летище "София" да се спазват стриктно. Това стана по време на проверка на организацията и спазването на ковид мерките на летището.

Заедно с представителите на всички компетентни институции бяха разгледани възможностите за намиране на ефективни решения. Алексиев разпореди на ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" още тази седмица да организира работна среща, на която всички отговорни органи, заедно с концесионера на летище "София" в детайли да начертаят възможните решения за подобряване на обслужването на пътниците и противоепидемичните мерки на летището.

"Виждам замърсени площи, лоша хигиена и струпване на хора, което повече не бива да се допуска. Увеличете дезинфекцията и следете по-стриктно за спазване на отстояние от 1.5 метра между хората и носенето на маски", категоричен бе Христо Алексиев. По думите му необходимо е да се промени организацията по обслужването на пътниците и да не се допуска струпване на хора при върхово натоварване.

Министърът настоя да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационна система да продължи да работи на максимален капацитет.

Алексиев изрази задоволство от работата на ГД "Гранична полиция", които са повишили значително капацитета на гишетата за обслужването на пътници.

Поетият от концесионера ангажимент в офертата за нивото на обслужването на пътници не е спазен. Поради което Христо Алексиев заключи, че е твърде вероятно след тази проверка да последва санкция, както е разписано в концесионния договор.

Нов черен рекорд: 178 починали от COVID-19

Нов черен рекорд: 178 починали от COVID-19

2806 са новите случаи