"Това което се случва не е персонален вот срещу Никола Минчев, това е само един сигнал за предстоящото, за загубата на мнозинство на управляващите". Това заяви в ефира на БНР бившият председател на 42-то НС Михаил Миков.

По думите му, най-вероятно народните представители ще отстранят Никола Минчев от председателския пост.

"Този вот е предхождащо, подготвително действие по овладяване на парламента. Оттук насетне дневният ред ще се задава от друго мнозинство, а не от това, което е избрало правителството. Вотът на недоверие на кабинета "Петков" се очертава като следващия рубеж", заяви Миков.

Той посочи, че най-вероятният сценарии е на есен да има нови избори. По думите му че тежките думи и взаимните обвинения между политическите сили не са нужни в навечерието на нов парламентарен вот. Според него единственият полезен ход на "Продължаваме промяната" е разговор с всички парламентарни сили, определяне на ясен хоризонт за функциониране на Народното събрание и приемане на актуализация на Бюджета.

"Дори вотът срещу Минчев да не успее, тежките взаимни обвинения затварят възможностите за конструктивна работа в парламента.", каза още Миков.

НС гласува искането за оставка на председателя Никола Минчев

НС гласува искането за оставка на председателя Никола Минчев

Зад искането стоят "Има такъв народ", ДПС, ГЕРБ и "Възраждане"