Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време. Това заяви в "Нова телевизия" бившият председател на БСП Михаил Миков за "Карай направо". "Проблемът е за БСП - накъде, как върви с определени хора. Накъде върви БСП, това е големият въпрос", каза Миков.

"Все повече хора разбират, че в партията в момента се говори за промяна, но става дума за подмяна", изтъкна още той.

"Одесняването" на БСП тревожи Михаил Миков

"Одесняването" на БСП тревожи Михаил Миков

В ръководството има видни симпатизанти на Виктор Орбан

По думите му има доказателства за "колаборацията с ГЕРБ", като Миков даде за пример Стрелча и Септември. "Това са знакови за БСП общини, в които БСП не издига кандидати", посочи той.

На въпрос трябва ли колегите му да напускат депутатските банки, както призова Нинова, Миков заяви следното:

За Михаил Миков без Нинова и Борисов няма да настъпи потоп

За Михаил Миков без Нинова и Борисов няма да настъпи потоп

"Всеки сам избира дали да напусне парламентарната група или парламента. Колегите ще бъдат подложени на натиск, оплюване. От групата не за първи път излизат народни представители. Това е въпрос на лична преценка. Не мога да се съглася, че един народен представител е избран само от партийните гласове".

Той заяви, че не знае как ще се развият отношенията в БСП. "Това са живи хора, които в даден момент могат да направят лична преценка и да си тръгнат. По-скоро Нинова трябва да направи усилия да задържи членовете около идеите в страната", поясни Миков.

Според него "лявото" е силно раздробено от години. "Това стана още преди 3-4 години, когато Нинова разтури "БСП лява България". Това раздробяване вървеше веднъж като разединение между комунисти и социалдемократи и втори път вътре в самата БСП", каза още Михов.

"Няма да направим нова партия, защото все още има шанс социалистите, които са в БСП, да разберат каква подмяна се извършва на върха на партията. Има разминаване между думи и дела. Опозицията като термин беше измислена доста спекулативно от Нинова и беше удобно използвана в цялата кампания на прочистване", заяви бившият лидер на БСП.

"Мисля, че БСП трябва да има готовност за опозиция, защото е възможно в по-далечен план партията да трябва да направи компромиси, които крият рискове за съществуването й", заключи Миков.