"Одесняване" на Българската социалистическа партия. Така Михаил Миков, бивш лидер на соцпартията, определи случващото се в БСП.

От ръководството на левицата отпаднаха знакови лица - не само Михаил Миков, но и президентът на ПЕС Сергей СтанишевАтанас Мерджанов, Ангел Найденов, Георги Божинов, Красимир Янков, както и Валери Жаблянов, и Антон Кутев. Самият Михаил Миков си направи самоотвод, а в студиото на БиТиВи той обясни, че именно отпадналите са пречели на "одесняването" на БСП.

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията
Обновена

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на БСП иска да отстрани лидера на ПЕС от партията, убеден Миков

Според него основни принципи на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени. "БСП членува в Партията на европейските социалисти и отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП", обясни Миков и посочи, че в ръководството видни представители на соцпартията са симпатизанти на Виктор Орбан. Михаил Миков визира не само Корнелия Нинова, но и Румен Овчаров, който расте отново в партията.

Той не смята, че БСП ще напусне ПЕС, но всичките й действия говорели за това, че усилията са насочени към самата власт като такава, без да се отстояват никакви леви принципи.

 Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата
Обновена

Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата

Само ние не влязохме в скрити договорки с ГЕРБ

По думите на Михаил Миков се забелязва и мълчаливата подкрепа към ГЕРБ по време на частичните избори тази седмица. Самите избори са ясен индикатор за политическото състояние на нещата.

От тези 24 частични избора в две общини, БСП изобщо не издигна кандидат - Стрелча и Септември, а това са общини, в които БСП има трайно присъствие назад във времето. "В Септември БСП не издигна кандидат, като така мълчаливо подкрепи кандидата на ГЕРБ", посочи Миков. БСП не са подкрепили и кандидата на АБВ, въпреки че председателят й Румен Петков беше гост на конгреса. Там БСП подкрепила кандидата на ГЕРБ.

Емил Войнов: Националният съвет няма да е гумен печат на Нинова
Обновена

Емил Войнов: Националният съвет няма да е гумен печат на Нинова

Социалистите се готвят за парламентарните избори