Президентът на ПЕС и бивш лидер на БСП Сергей Станишев не влиза в Националния съвет. Претендентът за лидерското място Кирил Добрев обаче е вътре.

Крум Зарков е спечелил най-много подкрепа. В пленума влизат Георги Свиленски, Александър Симов, Вяра Емилова, Румен Гечев и др.

Вън от Националния съвет са Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Георги Божинов,Красимир Янков, както и Валери Жаблянов, които бяха сред най-яростните критици на Корнелия Нинова.

След края на Конгреса Сергей Станишев заяви пред медии, че няма място в новия Национален съвет, за да е самотен глас. 

За него БСП се превръщала във вождистка партия. До преди в столетницата политиката се формирала чрез диалог. За него БСП вече е лидерска партия без ясна идейна основа. Освен това червената партия се отдалечавала от европейската социалистическа идея.

Той критикува лидерската битка, в която опонентите били демонизирани. Тази нощ загуби политическата идейната опозиция, запази позиции обаче конюнктурната опозиция, категоричен бе Станишев.

В новия пленум 2/3 от състава е от кохортата на Корнелия Нинова, по думите му, като пленумът щял да е гумен печат на лидера. Критиците на Нинова било извън пленума. Той се съмнява в реалната консолидация в партията. Не било достатъчно партията да е яростна опозиция на ГЕРБ, защото всички били опозиция на партията на Бойко Борисов. Трябвало да се предложат конкретни политики.

 Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата
Обновена

Нинова не се съблазнила от моркова, дори като я били с тоягата

Само ние не влязохме в скрити договорки с ГЕРБ

Малко по-късно стана ясно, че Кирил Добрев става редови член на пленума и ще прави и ще прави мониторинг на партийната политика. 

Нинова пък даде заявка, че след промяната на партията, БСП тръгва към подготовка за спечелване на парламентарните избори. 

Припомняме, че Конгресът на БСП втори ден избира свое ръководство. 

Вчера Корнелия Нинова отчете, че БСП се е превърнала в ударна опозиция на управлението на Бойко Борисов. 

Бившият председател на БСП Михаил Миков заяви, че не иска да е в ръководството на Конгреса на столетницата.

Миков отказа на Нинова да следва ръководството на Конгреса

Миков отказа на Нинова да следва ръководството на Конгреса

Десислава Йорданова от Пловдив бе уличена в документна измама