Михаил Миков и Корнелия Нинова отиват на балотаж за председател на БСП, предаде агенция „Фокус". Съобщава се, че Миков води с около 8% пред Нинова. За него са гласували близо 330 делегати, а опонентката му около 270.

Вторият тур от избора на лидер беше отложен за днес.

Тайното гласуване за председател и национални ръководни органи на БСП  започна малко след 23:00 часа в НДК, където се провежда 49-ият конгрес на социалистите.

Вътрешнопартийният вот започна със значително закъснение, с около 5 часа изоставане от предварителната програма.

Председателят на комисията по избора Румяна Сидерова заяви пред БТА, че делегатите разполагат с час и половина, за да упражнят правото си на глас.

Общият брой на кандидатите за председателския пост бе 28, но впоследствие 23-ма от тях си направиха самоотвод.
Така останаха петима кандидати: Валери Жаблянов, Георги Гергов, Корнелия Нинова, Красимир Янков и Михаил Миков.

За членове на НС на БСП бяха номинирани 547 души. Младите социалисти, които се бориха за място в пленума, бяха 118. От областите бяха избрани 30 делегирани членове на НС на БСП.

За членове на Общопартийната контролна комисия на БСП се състезаваха 133 кандидати. За мястото на председател на ОПКК претендентите бяха 14.

Делегатите гласуваха с четири различни цветни бюлетини – за  лидер на партията (председател на Националния съвет), за Национален съвет, за председател на Общопартийната контролна комисия и за състав на комисията.