Според бившия лидер на БСП Михаил Миков предлаганите промени в устава на партията показват, че обвиненията срещу Нинова, че управлява партията еднолично, са основателни.

Той изказа мнението си във връзка с идеята на Нинова, настоящи депутати да не са членове на Изпълнителното бюро на БСП, което ще изключи от партийното ръководство видни соцполитици.

Миков изтъкна, че народните представители също са политици и участват в политически орган, както и във вземането на решения.

"Нямам комуникация с Красимир Янков", заяви Миков по повод напрежението, което се появи заради предложението на Нинова. "Това са техни отношения, той участваше в избирането й, Гергов също", коментира Миков, запитан дали Янков ще бламира предложението на Нинова.

Социалистът Красимир Янков отрича да е в конфликт с Нинова
Обновена

Социалистът Красимир Янков отрича да е в конфликт с Нинова

Призна обаче за напрежение в някои от структурите на партията

Разделянето е "нон сенс", смята и Атанас Мерджанов.

Погрешен подход е парламентарната група и Изпълнителното бюро на БСП да се разделят. Това заяви пред журналисти на "Позитано" 20 бившият лидер на БСП.

Социалистите провеждат заседание на Националния съвет, на което ще решат дали депутати да могат да бъдат в Изпълнителното бюро.