Нямам конфликт с Корнелия Нинова. Това обяви в Народното събрание социалистът Красимир Янков за предстоящия пленум на червените в неделя.

Лидерът на БСП си събра доста партийни врагове с изхвърлянето на видни социалисти от парламента, а и заради скандала с Георги Гергов. Обществена тайна е, че Нинова стана лидер и с подкрепата на Гергов. Очаква се на пленума соцводачът да предложи организационни промени. Най-вероятно ще има промени в Изпълнителното бюро, което дразни редовите социалисти.

Това е право на председателя, коментира Янков.

Идея на Нинова е депутати да не са членове на Изпълнителното бюро, което ще изключи от партийното ръководство видни соцполитици.

Тази идея не мисля, че е неработеща, но има такива изявления от Корнелия Нинова, обясни червеният депутат. Той иска силна връзка между работата на Парламентарната група и ръководството на столетницата.

Янков не иска да бъде включван в конфликт с лидера, каквито публикации се появяват. Той има свое мнение как трябва да върви организационно работата в партията.

Имам конкретно виждане как трябва да функционира БСП. Нямам договорки с никого, поясни още Красимир Янков.

Той обаче призна, че има напрежение в някои от структурите на партията. Говори се, че в неделя организационната дейност на партията ще бъде дадена на Кирил Добрев, който ще напусне парламента.

Няма напрежение в БСП. Тази позиция изрази в парламента червеният депутат Кирил Добрев.

Още преди изборите колегите членове на Изпълнителното бюро говорихме, че не трябва да има съвместяване на постовете народен представител и член на Изпълнителното бюро, подчерта той. Щяло да има хора, които да бъдат мост между парламентарната група и БСП.

Няма никаква драма, категоричен бе Добрев. По думите му някои от народните представители ще трябва да се разделят с постовете си в Изпълнителното бюро, а самият той щял да постъпи принципно.

Винаги съм бил човек, който е носил промяната и не се съмнявайте, че ще подходя принципно по този въпрос, увери социалистът.

Корнелия Нинова носи отговорност за развитието на БСП. Тази позиция изрази от своя страна депутатът Антон Кутев. По думите му винаги при промени в Изпълнителното бюро на БСП има напрежение в партията.

"Според мен промени ще има. Личното ми мнение е, че Корнелия Нинова ще се опита да отдели депутатската група от бюрото, най-вероятно не изцяло", каза още Антон Кутев.

Той заяви, че идеята за това народни представители да не съвместяват постове в Изпълнителното бюро на БСП не е нова и допълни, че има различни мнения по тази тема вътре в партията. По мнението на Кутев, трябва да има поне няколко души в групата и в бюрото.

Няма напрежение в БСП, бе краткият коментар на лидера Корнелия Нинова, която не пожела да обсъди с медиите вътрешнопартийните драми.