Властта вдига минималната пенсия, а първият ден от болничните няма да се плаща.

Това стана ясно на брифинг след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединените патриоти. Смятаме, че чрез диалог можем да постигаме по-добри неща, обяви Даниела Дариткова.

Диалог между партньорите има, коалицията е стабилна, обяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той е доволен още от парите, заделени за отбрана.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че минималната пенсия от догодина става 250 лева. Това ще бъде заложено между първо и второ четене на бюджета за следващата година.Около 800 000 пенсионери засяга увеличаването на пенсиите, което ще е от 1 юли 2020 г

Циганчетата на 4-5-6 години ще влизат в детска градина задължително, като държавата ще поеме таксите им. Безплатните детски градини ще са за нискодоходни семейства, стана ясно от думите на вицепремиера Каракачанов. 70 милиона лева догодина ще задели държавата за изграждане на нови детски градини и училища.

Първият ден от болничния няма да се плаща. Болничните се ограничават заради практиката по този начин служители да си удължават почивните дни. 

Над 12 млрд. лева за пенсии и болнични през 2020 г.

Над 12 млрд. лева за пенсии и болнични през 2020 г.

Това предвиждат проектобюджетите на НЗОК и НОИ

Припомняме, че вчера депутатите дебатираха и гласуваха на първо четене бюджета на държавата за следващата година. Финансовият министър представи бюджета като балансиран с приемственост и предвидимост, който постига дългосрочни цели. Цел на бюджета е запазване на фискалната прогнозируемост и стабилност. Именно на това се противопоставиха от ДПС, като Йордан Цонев разкритикува остро липсата на реформи. По думите му властта включва да задна скорост за реформи с бюджетната рамка. 

От БСП обявиха, че ще предложат свой алтернативен бюджет на развитието, тъй като определят бюджета на властта като такъв на застоя.

Бисер Петков не се ангажира ще има ли промяна за плащане на болничните

Бисер Петков не се ангажира ще има ли промяна за плащане на болничните

Отхвърлиха предложението първите 3 дни да се плащат от НОИ на НСТС