Минимум 25% увеличение на заплатите искат от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). От ръководството на синдиката уточниха, че няма да отстъпят от този процент, но не е изключено той да се увеличи.

Това стана ясно два дни след като протестиращите полицаи вдигнаха палатката си пред сградата на Министерството на финансите, имаше среща между синдиката на полицаите, синдиката на надзирателите (Синдикатът на служителите в затворите) и вицепремиера и финансов министър Асен Василев. На нея е станало въпрос за "пари срещу реформи в МВР".

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) Валентин Попов заяви, пред БНР, че протестната готовност остава.

От СФСМВР са категорични, че към момента не могат да дефинират каква точно реформа трябва да се случи в МВР. Смятат, че трябва да се направи анализ на министерството, да се набележат слабите места и така да се извършват реформи.

Полицаите си вдигат палатката пред сградата на МФ

Полицаите си вдигат палатката пред сградата на МФ

Те остават в състояние на протест докато не бъдат решени проблемите в сектора

Към момента отделянето на пожарната и на служителите на спешния тел. 112 в отделна агенция не са на дневен ред за СФСМВР, заяви Валентин Попов.

По думите му, синдикатите дават срок на правителството до края на май за яснота за увеличението на полицейските заплати. Дотогава синдикатите трябва да бъдат включени в работните групи в министерството, които да дискутират реформата в МВР. В противен случай след края на май отново започват активни протестни действия.

И полицаите във Видин на протест, искат по-високи заплати

И полицаите във Видин на протест, искат по-високи заплати

Утре ще се проведат в други три града в страната