От 60 млн.лв. бюджет на Министерство на младежта и спорта 30 млн.лв. са под въпрос къде са отишли - това заяви днес в Министерски съвет министърът в кабинета на Стефан Янев - Андрей Кузманов.

Той коментира, че се надява наследникът му във ведомството да следи неговата линия за средствата. "Надявам се да е по-компетентен от мен, мен ме обявиха за некомпетентен, като предадох договорите за физкултурните салони обаче, станах компетентен. Има там написано, който иска да открие, има и други неща. Има доста други неща, които ще разберете след известно време, но нямаме време ние служебното правителство", каза той.

Сметната палата влиза в ММС
Обновена

Сметната палата влиза в ММС

Вече е внесена в Министерски съвет Стратегията за младежта 2020-2030 г.

Той поясни за договорите за физкултурните салони, предадени на НАП, че са за 30 млн.лв. - 25 млн.лв. за поръчки и още 5 млн.лв. по програмите. "За реконструкция на физкултурните салони, са изплатени авансово между 23 и 29 декември за нова година, 100%, в същия ден на подписване на договора има подписан анекс към договора вместо банкови гаранции - те са застраховани", поясни Кузманов.

Министър Кузманов цитира и обяснението на служителя, който ги е направил: "Да не ги върнем на държавата."

Андрей Кузманов посочи и че всички дружества са създадени в последния момент, обединили са се няколко фирми, които се явяват заедно и печелят поръчката. Кузманов съобщи, че физкултурните салони не са започнати, по случая е пусната проверка, дадени са на НАП и компетентните органи.

Министърът отказа да коментира какво ще е българското представяне на Олимпиадата, тъй като е "суеверен".