Младежката организация на ГЕРБ призова за оставката на депутата от БСП проф. Иво Христов. За това настоя заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев на брифинг в централата на ГЕРБ. Управляващите представиха видео на проф. Иво Христов, който нарича българския народ "инфантилен" в ефира на национална медия.

По думите на Георгиев изреченото от проф. Христов е един много унизителен рецидив. Ние като млади и интелигетни хора, които не припознават себе си като дебили, а като млади хора, не можем да се съгласим с тази градация, подчерта Георг Георгиев.

Проф. Иво Христов няма моралното, нито каквото и да е друг политическо право да представлява българския народ в Нарнодното събрание. Неговата оставка би била макар и закъснял акт, като не получихме това, което беше редно. Не можем да простим поредна квалификация, такова унижение и такава тежка обида в национален ефир. Тази обида не може да бъде подмината с лека ръка, даде да се разбере заместник-външният министър.

Георгиев запита социалистите дали те ще се дистанцират от така направеното негово изказване. Ако те по някакъв начин, следвайки партийна етика, не биха могли да се дистанцират от проф. Христов, ние като младежка организация от ГЕРБ ще направим тази стъпка. Ние не смятаме, че един човек трябва да охарактеризира младите хора, отбеляза Георгиев.

Младежката организация на ГЕРБ ще настоява пред ПГ на ГЕРБ и пред всички партии в Народното събрание да направят своите пубични коментари, да осъдят и да коментират думите на проф. Христов. "Това е рецидив и няма как в толкова натоварената и обременена с очакванията публична обстановка, да оставим и да подминем с лека ръка", даде да се разбере Георг Георгиев.