"Кадрови промени в ДАИ ще има със сигурност. Тези, които са извършили престъпление нямат място повече в структурите на ДАИ. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски във връзка акцията под ръководството на специализираната прокуратура в ДАИ.

Московски увери, че акцията е подготвяна половин година преди това. Той каза още, че държавата декларира, че има воля и ще бъде абсолютно безкомпромисна към всякакви нерегламентирани практики, свързани с всички контролни органи, които имат отношения по превенция, безопасност на пътя и намаляване на катастрофите.

Арестуваха още двама служители на ДАИ

Арестуваха още двама служители на ДАИ

В следващите няколко дни шофьорски изпити по кормуване няма да се провеждат

Припомняме, вчера ГДБОП проведе спецакция в ДАИ във връзка с подозрения за корупционни схеми и продажба на шофьорски книжки. В хода на акцията бяха задържани 11 служители на агенцията, а сградата на ДАИ-София беше запечатана. Бяха иззети компютри и документация. По-рано днес стана ясно и че ГДБОП са задържали още двама служители на ДАИ.

Към момента не е ясно колко от задържаните 13 служители на ДАИ ще останат в ареста и срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения. Няма информация и шефът на ДАИ да е бил задържан.

Арести в ДАИ заради корупция

Арести в ДАИ заради корупция

Спецакция на ГДБОП...

"Към момента мерките, които успяхме да предприемем са работещи за Автомобилна администрация, касаеха основно провеждането на теоретичните изпити - създадохме терминалите, които функционират от месец и половина. Имаме около 20 000 души, които минаха като кандидат-водачи. Нямаме нито един сигнал", констатира Московски и изтъкна, че за момента мерките изглеждат непробиваеми.

"Те вършат работа за провеждане на теоретичния изпит. Кандидатът влиза пред себе си има един таблет, без достъп до WiFi. Има директно видеонаблюдение, за да се наблюдават директно как се провеждат изпитите", констатира още той.

По думите му рисковата зона е именно провеждането на практическите изпити. Министър Московски подчерта, че акцията е била именно в тази насока.

"Нямам право и не мога да давам подробности по нея, тъй като ще предстоят най-вероятно процесуално-следствени действия. Тя е с пълното съдействие на министерството. Предварителните действия по осъществяването ѝ се подготвяха поне от половин година. Надявам се специализираните органи да успеят да докажат, ако има извършени неправомерни и незаконосъобразни действия от страна на изпитващите, които бяха задържани вчера", коментира той.