В регионалното министерство набират участници от екоорганизации за разработване на оперативната програма за подкрепа на регионите 2021 - 2027, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Организациите, които искат да се включат в групата, трябва да отговарят на няколко основни критерии. Те трябва да са регистрирани по реда на Закона за юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност най-малко 2 години преди момента на подаване на заявление за участие в процедурата за избор. Изисква се да са действащи не по-малко от 2 години към момента на подаване на заявлението.

От МРРБ очакват кандидатите да имат опит при разработването, изпълнението, мониторинга или оценката на стратегии, програми или политики. Трябва да са запознати с Националната стратегическа референтна рамка, Споразумението за партньорство или програми или проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

Изискването към кандидат-участниците е да не членуват в представителните организации на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище, признати от МС. Не трябва да членуват и в национално представителните организации, нито в организации за хората с увреждания, признати от МС.

Заявления се приемат в 15-дневен срок от датата на публикуване на поканата.

Поканата е публикувана на сайта на МРРБ - https://www.mrrb.bg/bg/pokana-do-ekologichni-organizacii-za-uchastie-v-trg-za-razrabotvane-na-novata-operativna-programa-za-podkrepa-na-regionite/.