МВР няма да се уплаши да извика почетния президент на ДПС Ахмед Доган на разпит. Това стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг пред журналисти относно твърденията на свидетел по делото срещу Джейхан Ибрямов, че Доган имал намерения за убийството на Делян Пеевски.

Илков уточни, че през последните няколко дни не е бил в България, но все пак се е запознал с материалите по делото.

Атанас Илков посочи, че са постъпили данни за действия по разследването относно делото на кандидата за народен представител от "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов, но отказа да ги коментира.

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков отговори на въпрос и за новината от днес - обвинението, което повдигна Европейската прокуратура в София на бившия кмет на Варна Иван Портних за измама за над 3 млн. евро. Илков бе лаконичен, като посочи, че има образувани 1-2 досъдебни производства в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Атанас Илков обаче не визира конкретни факти и обстоятелства, защото няма разрешението от наблюдаващия прокурор.

Припомняме, че според публикация на медията Mediapool, позовавайки се на свои източници, по време на закритото заседание на Софийската градска съд (СГС) на 5 октомври, когато на Джейхан Ибрямов му беше наложена мярката за неотклонение "задържан под стража", един от прокурорит, докато се е аргументирал защо Ибрямов трябва да остане в ареста, е цитирал част от сведенията, дадени от свидетеля по делото Мирослав Тодоров. 

Според тях Ибрямов е споделил в Тодоров, че Ахмед Доган имал намерение да убие Делян Пеевски. 

Вчера Апелативният съд в София потвърди решението на СГС и остави за постоянно в ареста Джейхан Имбрямов, който е с повдигнато обвинение за търговия с влияние. Това престъпление се наказава с до шест години лишаване от свобода. 

Джейхан Ибрямов оставен в ареста и от втора инстанция

Джейхан Ибрямов оставен в ареста и от втора инстанция

Събрани са доказателства, че е получил подкуп