От началото на изборната кампания до 18:30 часа днес са регистрирани 1815 сигнала за нарушения на изборното законодателство и политическите права в СДВР и ОДМВР. 

От началото на кампанията са започнати 164 досъдебни производства, от които 46 са бързи, а 118 са обичайни. От тях 144 са свързани с нарушаване на политически права, а 20 са за други нарушения, свързани с изборния процес. Цифрите продължават да се променят.

До 18 часа днес, служителите от "Български документи за самоличност" са издали 765 удостоверения за гласуване. Общо от 24 октомври са издадени 1638 удостоверения.

Трафикът на граничните пунктове е интензивен, но обстановката е нормална. Служителите от Граничната полиция са готови да въведат облекчени проверки в случай на задръстване на колони от превозни средства.

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев заяви пред БНР, че в изборния ден полицията е задържала петима души. 

По думите му повечето от подадените сигнали от началото на предизборната кампания са свързани с купуване на гласове в полза на определени политически сили или коалиции, като сред тях има и такива за неправомерна агитация. Задържаните лица до момента са 97.

В чия полза е активното мероприятие с машините?

В чия полза е активното мероприятие с машините?

Правим избори заради прогреса, смята Мирослав Севлиевски