Истината за финансовото състояние на държавата поиска червения депутат Корнелия Нинова. 

Това стана по време на поисканите преди седмица от БСП разисквания за финансовата стабилност на държавата в парламента, за които бе привикан и финансовият министър Владислав Горанов.

Имало разминаване между думите на Бойко Борисов и действията на кабинета, от една страна, и от друга страна, външните оценки, които получаваме.

Да видим фактите и противоречията, настоя Корнелия Нинова. По думите ѝ, кабинетът казва, че сме финансово стабилни, а ЕК предупреждава за дисбаланси.

Дискутиращите ни депутати „се замерят” с аргументи от Третия райх

Дискутиращите ни депутати „се замерят” с аргументи от Третия райх

Не се ли притеснявате, че заемът надминава с 30% БВП, питат Горанов

Висок е делът на хората, които живеят под прага на бедността, оплака се Корнелия Нинова. По думите ѝ, също така премиерът обещава икономически растеж от 4%, докато ЕК предупреждава, че няма да стигнем дори и заложения 2,5%, а най-вероятно ще останем на 1,5%.

Според социалистката допълнителен риск пред икономиката е и спирането на обществени поръчки.

Европа ще ни реже средства през тази година”, предупреди тя и отново попита: „Къде са парите?” Сама даде и отговорът на този въпрос: Според изследване на ЕП заради корупция годишно губим до 19 млрд. евро.
„Представете си колко много се краде”, изумена е Нинова.

Тя критикува финансовия министър и заради стагнацията и замразените социални плащания. Близо 3 млн. живеят под прага на бедността, това е античовешка политика, смята социалистката. Вместо реформи кабинетът правел див лобизъм.
„Смисълът на реформата е човек да каже след нея „сега живеем по-добре”, коментира още депутатката.

Парламентът задължи Горанов да информира как са похарчени 2,5 млрд. лева

Парламентът задължи Горанов да информира как са похарчени 2,5 млрд. лева

Отчет за ресорната Комисия по бюджет и финанси

„Господин министър, водите сбъркана финансова политика”, подчерта в обръщение тя и продължи с критиките: „Водите държавата към дъното и хората към отчаянието”.

Корнелия Нинова е недоволна, че министър Горанов с „бодряшко настроение” гледал на всичко това и в поведението му се съзира „или върховно лицемерие, или откъсване от действителността”.

Депутатката настоя Горанов да насочи средства към бедните и обезлюдени райони и да инвестира в държавната икономика.

Спрете да крадете от европейските средства”, настоя Нинова. По мнението й държава без собствена икономика нямала бъдеще.