Депутатите одобриха единодушно решение във връзка с разискванията по питане на народните представители Корнелия Нинова и Румен Гечев по финансовата политика на правителството. Проекторешението бе гласувано със 129 гласа „за”.

С него се възлага на финансовия министър в срок до 30 юни и до 30 ноември 2016 г. да предостави информация за разходването на средства от бюджета в размер на 2 511 887,9 хил. лв., както и да даде информация за получателя на средствата и инвестиционните проекти, подкрепени от правителството под формата на публично частно партньорство. Информацията трябва да бъде предоставена в ресорната Комисия по бюджет и финанси към 43-то НС.

Преди да бъде гласувано решението министърът по европейските фондове Томислав Дончев обяви, че Програмата за развитие на селските райони не е спряна, защото е приключила миналата година. Останали са да бъдат изплатени три милиона.

Дончев се обърна към колегите си от ляво с думите: „Време е да престанете да мислите за икономиката като за параграфи от бюджета, тя е много повече.