Ще има предсрочни избори, но няма да са сега. Няма как в сегашната конфигурация АБВ да влязат в парламента до 6 месеца. Това коментира Антон Кутев от БСП в сутрешния блок на Нова телевизия.

Трябва ни общ кандидат и той да бъде външен и за АБВ, и за БСП. Двете партии не са достатъчно силни сега, за да спечелят изборите. Калфин в момента е абсолютно неизбираем. Няма личност в АБВ, която да обедини левицата. Кандидатурата трябва да излъчва пълна промяна на статуквото. И ако не застанем с лицето си за пълна промяна, това ще ни доведе до поредния провал”, изтъкна Кутев.

Относно разнобоя в предложението за социален министър, бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай посочи, че балансът за комуникация бил много труден и понякога се получавали такива разнобойни действия. "Властта е опиум и винаги има хора, които биха могли да се възползват от нея”, констатира той.

Според него тези президентски избори щели да определят развитието в политиката на страната в следващите 10 години.

"Калфин ще бъде сигурен кандидат на АБВ. БСП ще бъдат втори на президентските избори. АБВ ще бъдат трети, четвърти или пети”, прогнозира Октай.