Малко след 13 часа митингът на БСП и ДПС на Орлов мост прерасна в шествие и се насочи към Министерски съвет, като очаквано напрежението се покачи, когато първите редици достигнаха сградата на Софийския университет.

„Ранобудните студенти" бяха излезли на прозорците на Ректората и развяваха своите флагове и българския трибагреник. Самите те останаха сравнително спокойни и хладнокръвни от вида на огромното множество, но няколко десетки протестиращи срещу Орешарски граждани, на стълбите на Ректората, влязоха в пререкание с преминаващото шествие.

Засиленото полицейско присъствие и двойният кордон между двете групи граждани, както и настроените мирно симпатизанти на БСП и ДПС, не позволиха да се стигне до сериозни сблъсъци.

Конфронтацията остана само словесна, като от стълбите на Ректората граждани викаха: „Червени боклуци", „Как не ви е срам" и „Довиждане". „Вие сте евтини, платени души", крещяха към митинга част от хората на стълбите, а много от тях държаха в ръцете си банкноти, с които махаха към преминаващите гражданите, натяквайки, че са платени.
„Смешни сте" и „Къде е Бисеров", бяха другите възгласи, подхванати по-масово от антиорешарски гражданите.

Шествието преминаваше пред Ректората близо 30 минути, като накрая част от недоволните пред Ректората извикаха „Вън от София" по адрес на шествието.

От другата страна на полицейския кордон реплики също не липсваха, като основните обвинения бяха, че студентите незаконно окупират Ректората, а с действията си протестиращите срещу Пламен Орешарски искат да върнат Бойко Борисов на власт.

В крайна сметка до физически контакт или покачване на напрежението не се стигна и митингът продължи през Народното събрание към Министерски съвет и Президентството, където са паркирани голяма част от автобусите, с които те пристигнаха в София.