Тазсутрешният ефирен скандал между лидерите на СДС и Атака намери своето продължение и по време на брифинга в централата на СДС.

Нямаме намерение да отговаряме на лъжите на Волен Сидеров, посочи Мартин Димитров и допълни категорично „Той е лъжец".

Не искаме да дебатираме с Волен Сидеров", каза лидерът на СДС. „Писна ми, честно да ви кажа, от демагогия", заяви още Димитров.

Сидеров лъже, защити се ЧЕЗ.
Още...

Сините призоваха ГЕРБ да „не изпращат своя лакей Волен Сидеров" срещу тях. Според СДС лидерът на Атака се е събудил от зимен сън и объркал 1-ви март с 1-ви април.

Мартин Димитров призна, че Росен Йорданов от ЧЕЗ е бил мажоритарен кандидат от Синята коалиция, но чешката компания не е финансирала предизборната кампания на сините. Според Мартин Димитров има сценарий Волен Сидеров да изнася на свой гръб неудобните теми за ГЕРБ.

В същото време сините са притеснени от скока на цените на услугите, предлагани от монополистите. Виждам една разюзданост, заяви лидерът на СДС.

Когато едно правителство е слабо, монополите започват да се разпищолват, заяви той. По думите му хората са поставени в ситуация на крепостни селяни. Това повече не може да продължава, категоричен е Мартин Димитров.

Сидеров с нов "токов удар" по А. Семерджиев и М. Димитров
Още...

Според него КЗК трябва по-сериозно да се намеси в работата на монополите, а Министерството на икономиката, енергетиката и туризма също да отдели сериозно внимание на поскъпването на цените.

По думите на Мартин Димитров непрекъснатият скок на цените засяга не само най-бедните, но и средния българин. Хайде да видим истинските решения, призова Мартин Димитров.

На въпрос нa news.bg смятат ли в СДС, че скокът на цените няма да се усеща толкова силно от българите, ако и доходите растат, сините посочиха, че въвеждането на фискални правила ще доведе до повишаване доходите на хората, а въвеждането на фискален борд ще привлече повече инвестиции и ще създаде повече работни места.

За да се преборят с мобилните оператори, от партията  внасят промени в Закона за електронните съобщения. От СДС предлагат договорите с мобилните оператори да са срочни, не повече от 12 месеца.

Също така според тях един месец преди изтичане на договора, операторът трябва да информира потребителите. Сините също така предлагат забрана за изпращане на търговски съобщения и спамове от 20 часа до 9 часа сутринта.