КЕВР е с вързани ръце."Не ми се слушат глупостите на БСП." Това заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред журналисти, след като народните представители отхвърлиха законодателната програма на БСП и тя не влезе в дневния ред на законодателния орган.

По думите му, ако има правителство и мнозинство, тогава има управленска програма. В момента няма правителство, няма мнозинство, няма преговори и целта на БСП е да останат още 5 дни на власт - това са на БСП глупостите и комунистическите им говорения, нападна Йорданов социалистите.

Той посочи, че парламентът си заминава, а ИТН няма да подкрепят нито едно правителство заради "прекрасния запис на Христо Иванов".

Парламентът не пожела да гласува управленската програма на Нинова

Парламентът не пожела да гласува управленската програма на Нинова

ДПС е против гласуване на управленска програма на мандатоносителя

Тошко Йорданов допълни, че му е писнало управляващите в оставка да лъжат. Дори и да приемем хипотезата, че има Народно събрание още известно време, докато се избере председател на парламента, КЕВР е с вързани ръце. Лена Бориславова опция вселената на Ива Митева, да крещи, да се махне параграф 7 от Закона за енергетиката. Ето това е тъпо коалиционно решение, изтеглихме закона и сега падна в Конституционния съд. Да си сърбат попара, отсече Йорданов.

Според него, когато двама от четирима преговарящи за правителство са се наговорили, не са преговори. Да си носят последствията, те прекалиха и развалиха преговорите, каза още Йорданов.