За възстановяването и поддържането на казармите ще са нужни 1.5 млрд. лева годишно, ако задължителната военна служба бъде върната.
Това заяви независимият народен представител Велизар Енчев в ефира на Би Ти Ви.

Задължителна военна служба - не, но задължително военно обучение - да", коментира предложението на Патриотичния фронт за връщане на казармата у нас Енчев.

Според него за такава сериозна промяна трябва да се пита обществото и да се проведе референдум. Независимият депутат посочи обаче една сериозна пречка пред връщането на казармата, а именно необходимите финансови средства за поддържането й.

"Откъде ще се намерят 1,5 млрд. лева за възстановяване на инфраструктурата?", попита Енчев и напомни, че казармите у нас са унищожени и разграбени.

Депутатът ще предложи законово да се въведе не задължителна военна служба, а задължително военно обучение в училищата и в университетите.

С изчисленията за средствата, необходими за връщането на казармата не се съгласи съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

"16 млн. лева са необходими за изръжката на армията, което за шест месеца означава 100 млн.лева", посочи от своя страна патриотът.

"В сегашното си състояние българската армия не в състояние да изпълни конституционалните си задължения - да пази границата", сигнализира Каракачанов.

Той напомни, че ако се наложи да се защитава България, ние трябва да мобилизираме всички сили.
"Тези хора обаче не са подготвени и така ние ще ги пратим като бушечно месо да ги избият", изтъкна съпредседателят на ПФ.