Над 100 души напускат Движение "България на гражданите". Това съобщи пред bTV бившият депутат от Реформаторския блок Настимир Ананиев, който също се оттегля от партията.
Припомняме, че заместник-председателят на ДБГ Антони Тренчев също напуска.

В коментар за изборите, Ананиев заяви, че очаква да има мерки за развитие на бизнеса. "ГЕРБ получи десни гласове, но не бих казал, че е дясна партия. Нито санирането е дясна мярка, нито осигуровките. Очаквам от ГЕРБ много ясни заявки за малкия и средния бизнес", допълни Ананиев.

Според Настимир Ананиев председателят на предизборния щаб Найден Зеленогорски е трябвало да подаде оставка след изборите. "Трябва да поемеш отговорност за слабия резултат и за това, че РБ не успя да влезе в парламента", коментира той.

Тренчев и Ананиев напуснаха ДБГ

Тренчев и Ананиев напуснаха ДБГ

Обявиха решението си във Фейсбук...

Оставката е морален акт, а ветераните в политиката трябва да предадат щафетата на нови лица, смята Ананиев. "Не трябваше Меглена Кунева да подава оставка, а хората, които водеха кампанията и преговорите с коалиционните партньори", смята Ананиев.

Сред мотивите му за напускане е отложеният избор на лидер на партията и липсата на поемане на лична отговорност.

"Конгресът беше отложен от юни за след септември. Конгресите на другите партии в дясно, които избират нови лидери, са през юни", акцентира бившият депутат.