На Министерски съвет днес беше одобрено отпускането на допълнителни над 13 млн. лв за покриване на разходите от извънредно появили се бедствия.

Точната сума, която ще бъде отпусната за изпълнение на дейности по предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия е 13 484 783 лв.

Сумата би трябвало да покрие непредвидени разходи от администрациите за преодоляване на щетите от активизирали се свлачища, големи пожари, наводнения, бури, градушки, снегонавявания, срутвания, както и за неутрализиране на боеприпаси, открити извън полигоните на Българската армия.

Системите за сигурност за европредседателството се бавят

Системите за сигурност за европредседателството се бавят

Гражданите да свикват с мерките за сигурност, съветва Радев

Разходите са предложени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС и ще бъдат осигурени за сметка на резерва за непредвидени и неотложни разходи по Закона за държавния бюджет.

Малко над 4 милиона лева отиват за подпомагане на бедстващите за справяне с щетите в Бургаско. Това стана ясно от коментара на вътрешния министър Валентин Радев след правителственото заседание. Там са съсредоточени силите, отчете той. Гражданите, дано не се случва никога и с никого, трябва да се грижат за домовете си, смята силовият министър. Каквото може държавата, разбира се ще го направи, успокои Радев.