Офисът на градския съвет на БСП в Пловдив е надраскан с червена боя. За случая е сезирана прокуратурата, съобщиха от партията.

"Винаги сме подкрепяли свободното изразяване на различно мнение и винаги сме отстоявали това право, но остро се противопоставяме, когато начинът на изразяване наранява друга личност или разрушава чужда собственост. В демократичната общност правото на мнение е на първо място, но как се нарича деяние на личност, чрез което се руши чужда собственост и то сграда, която има културна стойност за най-стария жив град в Европа", се казва в позиция на пловдивската структура на БСП.

От позицията и приложените снимки става ясно, че случаят станал в навечерието на 24 май.

Баща ми бояджията

Баща ми бояджията

Въпросът не е в цветя на боята, даже не е и в извършителя, защото ако Костя™ Копейкин® беше оплискал с червена боя не сградата на Европейската комисия, а руското посолство, ролите на дюдюкащите и аплодиращите щяха да се разменят

"Изразяването на мнение на човек с качулка чрез хвърляне на боя върху сградата на опонент е акт на страхлива личност, която не може да застане с лицето си и ясно и цивилизовано да изрази своето мнение", изтъкват пловдивските социалисти.

Те посочват също, че сградата е и с културна стойност.

Структурата на БСП в Пловдив е подала сигнал до компетентните органи и изразява надежда извършителите да бъдат установени, за да им бъде потърсена отговорност и да бъдат наказани с цялата сила на закона.

С червена боя заляха паметника на Альоша в Бургас

С червена боя заляха паметника на Альоша в Бургас

Изписана е и буквата Z, с която руснаците обозначиха своите танкове, когато нахлуха в Украйна