Личният състав на Десети механизиран взвод, военната полиция, медицинският екипот база "Уеърхауз" и на 13-ти български военен контингент в Афганистан бяха отличени от командването на ръководените от НАТО Международни сили за поддържане на сигурността (ИСАФ) в Афганистан.

На българските военни бяха връчени медали за участие в мисията им в ИСАФ малко преди тя окончателно да приключи в този формат.

Българските бойци бяха поздравени по повод отличното изпълнение на мисията, по време на която не само не бяха допуснати инциденти и произшествия, а са били спечелени уважението и искрената благодарност на афганистанското население в районите на тяхната дейност.

От името на Началника на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков бе прочетено благодарствено писмо до командира на взвода капитан Кръстев.

Припомняме, предстои преместване на друга територия и трансформиране на мисията ни в Афганистан. до този момент българските войници бяха ангажирани предимно с опазване на реда и сигурността.