Регионалният министър Николай Нанков отговори на протеста на социалистите пред КЕВР срещу поскъпването на водата в 14 области.

На брифинг в парламента Нанков посочи, че някои хора се опитват да яхнат недоволството. Нанков е възмутен и учуден от изявленията на Корнелия Нинова. "Мислех, че е интелигентна жена и може да борави с цифри и факти", сподели министърът.

Той отрече да са раздадени 700 милиона лева за пътни проекти и ВиК услуги. "Де да бяха, че да си довършим проектите", пожела си Николай Нанков.

Той припомни, че през 2015 с гласовете на БСП се стигнало до единната цена на водата, която сега поскъпва. Къса памет, коментира Нанков.

Кабинетът въвежда водни помощи за най-бедните, обясни строителният министър. Средното потребление на вода е около 4 кубика, така че шоковото поскъпване ще е около 80-90 стотинки месечно, по сметките на МРРБ.

Николай Нанков посочи, че пред кабинета му имало "върволица от червени депутати да лобират за инфраструктурни и ВиК проекти, но пред камери червените критикуват ремонта на пътища. До вчера асфалт не се ядеше, изведнъж се прояде, категоричен е Николай Нанков.

Секторът се нуждае от сериозни инвестиции, сподели и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков. Според него обаче акцията на социалистите е спекулация и опит за създаване на напрежение.