Парламентът одобри промени в съставите на осем постоянни парламентарни комисии по предложение на Парламентарната група на НДСВ.

Миналата седмица от председателските и заместник - председателските места в комисии бяха освободени девет депутати, напуснали ПГ на НДСВ и формирали най-новата парламентарна група на Българска нова демокрация.  

За заместник-председател на комисията по правни въпроси беше избран Яни Янев, а за член - Теодора Дренска.
Станимир Илчев зае заместник-председателското място в комисията по отбрана.

Ангел Тюркеджиев беше избран за заместник-председател на комисията по земеделието и горите на мястото на Пламен Моллов. Христина Христова става заместник-председател на комисията по труда и социалната политика, Маргарита Кънева - заместник-председател на комисията по образованието и науката, съобщава БНР.

За заместник-председател на комисията по здравеопазването беше избрана Антония Първанова. Съби Събев стана член на комисията по транспорт и съобщения.

Борислав Ралчев като председател на БНД, определи от парламентарната трибуна гласуването като „грубо нарушение". „Най-добре е мнозинството изобщо да не дава места на опозицията в парламентарните комисии", иронизира той.