Няма движение и напрежение по границите ни с Гърция и Турция. В това увери военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов пред журналисти, след като той участва в церемонията по поднасянето на венци и цветя пред Паметника на парашутиста по случай Празника на военните парашутисти.

Не се налага да бъдат изпращани специализираните части по границата. Няма смисъл да ги държим на едно място без дейност и да ги откъсваме от подготовката, която провеждат в своите бази. Ако се наложи ще бъдат изпратени, отбеляза военният министър.

Красимир Каракачанов коментира и жеста, който той е направил с телевизионно студио - да покаже среден пръст, като израз на несъгласието си с предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман.

"Аз показах какво получихме всички ние, а сега някой се опитва да го използва предизборно по време на изборите", заяви Каракчанов и призова журналистите да изгледат внимателно предаването, тъй като той показал какво е направил австралийския убиец като жест на цялото българско общество.

При положение, че има становище на заместник-директора на затвора, че австралиецът не заслужава да бъде предсрочно освободен, съдът се съобразил не с експертизата на затвора, не с държавната институция, а с мнението на една "правозащитна организация", възмутен е Каракачанов, визирайки Българския хелзински комитет.