Загубихме много гласове и не успяхме да обясним сглобката на избирателите си. Трябваше да се направи усилие за още 9 месеца на сглобката, за да може хората да разберат защо я направихме. Toва заяви пред БНТ бившият депутат от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

"Реформи могат да се случат, но трябва да се плати политическа цена. Хората се обидиха, защото не успяхме да комуникираме защо се направи тази сглобка", сподели Ананиев.

Според него най-голямата изненада от изборите са "Величие". В 50-ото Народно събрание, където ПП-ДБ ще е опозиция, ще трябва да е с прокремълски партии, коментира Настимир Ананиев.

ПП-ДБ непреклонни – остават опозиция, независимо какъв кабинет предложи Борисов

ПП-ДБ непреклонни – остават опозиция, независимо какъв кабинет предложи Борисов

Коалицията няма да се откаже от заложените реформи

Той смята, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да се страхува да остане сам с председателя на ДПС Делян Пеевски в стаята и да излязат да управляват заедно.

Настимир Ананиев не е сигурен дали президентът Румен Радев би дал третия мандат на ПП-ДБ, ако се стигне до него и не се състави правителство с първите два мандата.

Той е на мнение, че трябва да има коалиция, тъй като много трудно ще излезе политически субект, който сам да събере 121 гласа. ПП-ДБ може да бъде силна опозиция и да се опита да спира грешни решения, каза Ананиев.

Настимир Ананиев не вижда причина групата на ПП-ДБ да не е единна.

Пеевски чака покана от Борисов да спасяват демокрацията

Пеевски чака покана от Борисов да спасяват демокрацията

Призова всички отговорни политически лидери незабавно да започнат консултации