Националистът Николай Йовев ще бъде издигнат за независим кандидат за евродепутат от симпатизанти и участници в "Националистическата партия на България" (НПБ), която все още чака своята регистрация.
Поради тази причина техният кандидат за място в Европейския парламент ще бъде подкрепен от инициативен комитет и ще се бори като независим.

Йовев бе един от четиримата арестувани и уличени в извършено покушение пред офиса на "Евророма" в Сандански. Вече над година и половина той чака да му бъде внесен обвинителен акт, като в момента е на свобода заради излежаване на максимално допустимия срок в ареста.

Крайно време е някой да отстоява българските интереси качествено и да изсветлява пагубните за България европейски директиви, обяви самият Йовев на пресконференция в БТА, на която бе обявено негово издигане.
Предстои Инициативният комитет да събере необходимите 2500 подписа за издигането му, в което националистите не се съмняват.

Никой в България не знае какво се гласува, нито как точно гласуват нашите избраници, сигнализира Йовев. Обществото ни не предполага, че техните избраници подкрепят хомосексуална пропаганда, възмути се той, визирайки един от законите, даващи повече право на хората с обратни сексуални наклонности, който наскоро бе приет в Европейския парламент.

„Националистическата партия на България”, „Национална съпротива”, „Кръв и чест” и футболни фенове от различни фракции, които застават зад кандидатурата на Йовев, обявиха, че са твърдо против тази хомосексуална пропаганда.

"Не харесваме Европейския съюз в този му вид, защото е превърнат в тирания на малцинствата над мнозинството. Не ни харесва и опитът да се смени етническият и расов облик на Европа, както и раздутата администрация и легалната спекулация чрез консултантски услуги в целия съюз. Най-много ни дразни насаждането на педерастия, педофилия и дори кръвосмешение", обясни Благовест Асенов от НПБ.

Именно като отговор на тези тенденции в Европейския съюз, те са решили да заложат на Йовев, който е "политически затворник и доказан националист".
Националистите настояват и за провеждане на референдум за членството на България в Европейския съюз, за да получи българският народ възможност да каже иска или не да бъде част от него.

Йовев бе подкрепен в лично качество и от председателя на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка. Засега организацията няма гласувана позиция кого ще подкрепи през май, но самата тя се закани да гласува именно за Йовев.

Хората зад Николай Йовев се обявиха против либертарианския модел на управление и дадоха да се разбере, че техният представител ще се бори за това корпорациите да не налагат бъдещето на Европа. Не сме против капиталите, но искаме ликвидиране на монополите и мощна регулаторна роля от страна на държавата, посочиха младите националисти.

Сегашният модел според тях е доказал, че когато се търси единствено печалбата и не се мисли за социалната функция на отделните участници в пазарните процеси, това води до тежки икономически и социални кризи, което се е доказало с Голяма депресия през 1929 година и със сегашната световна икономическа криза.

Припомняме, на 29 юни 2012 г. избухна взривно устройство, поставено пред офиса на партия „Евророма" в Сандански. От взрива загина 59-годишният Малин Илиев, който вдигна заложения пред офиса пакет и получи множество наранявания вследствие на експлозията.

След трагичния случай в ареста попаднаха Александър Ангов, Стоян Ставрев, Николай Йовев и Васил Георгиев. Миналата година от ареста успя да се измъкне Стоян Ставрев, който плати за свободата си 3 хиляди лева.