Под мотото " Нацизмът не е забавен" тръгна мирно шествие към Столична община с искане да не се разрешава провеждането на "Луков марш". Протестиращите бяха охранявани от служители на реда. В подкрепа на шествието дойдоха и антинацисти от Гърция.

Важно е за поредна година Столична община да не издаде съгласувателно уведомление на "Луков марш", поиска организаторката Теодора Георгиева. Според нея "Луков марш" провокира крайно десни идеи. Това е грозното лице на национализма. Това лице на национализма не трябва да има публични прояви. Това е пропаганда на крайно дясна идеология, недоволна е Георгиева.

Подобни прояви са опасни за обществените настроения. Организаторите категорично се разграничават от партии.

На Георгиева не й харесва, че "Луков марш" ще се проведе ден преди честванията за Левски. Тази година шествието ще се проведе на 18 февруари от 17:30 часа.

Сборен пункт е обичайното място в София - пилоните до НДК.

Христо Николов Луков е български офицер (генерал-лейтенант), преподавател по военно дело и политик. Министър на войната на Царство България в периода 1935 - 1938 г. и ръководител на ултранационалистическата организация Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) (1942 - 1943). Убит е от комунистическа група, съставена от Виолета Якова и Иван Буруджиев.

В памет на Луков от 2003 г. насам ежегодно се провежда траурното факелно шествие "Луков марш". Поради близките си връзки с тоталитарния националсоциалистически режим на Третия Райх, както и заради дейността си като ръководител на силно повлияния от националсоциализма и фашизма СБНЛ, Луков често е критикуван остро и получава противоречиви исторически и политически оценки.