Това е оздравителен процес".
Така премиерът Станишев коментира случващото се в МВР на пресконференция в Министерски съвет.

Малко ми е странно, когато след дълъг период на криза - това институциите да работят и да има арести, се нарича скандал," посочи премиерът.

Той заяви още, че сред множеството думи, полуистини или откровени лъжи в медийното пространство от някои бивши служители на МВР се загубва това, което действително се случва.

„Обикновеният гражданин добива усещането, че нещо не е наред в държавата и в МВР".

Според премиера обаче случващото се е в резултат на това, че МВР дълги години не е работило и сега се активизира.

Междувременно:
Тежки обвинения срещу Петков - осуетявал оперативни мероприятия

След като премине всичкият този медиен и политически шум, според премиера ще последват промени, за да се предотвратят порочните практики в МВР.

Той допълни още, че усилията му да създаде ДАНС са си заслужавали и всичко, което прави агенцията е в пълното съдействие на МВР.

Премиерът заяви, че за него е важно да излязат наяве всички факти, а не спекулации и „който е сгазил лука да си носи последствията, независимо от поста си".

Премиерът заяви също, че от юридическа гледна точка Атанас Атанасов възпрепятства разследването, тъй като все още не е представил прословутия диск на прокуратурата.

Относно Румен Петков и коментарите около неговите срещи с „оперативно интересни лица", премиерът заяви, че е поискал информация за това от председателя на ДАНС.

Сред множеството думи, полуистини или откровени лъжи в медийното пространство от някои бивши служители на МВР се загубва това, което действително се случва. Обикновеният гражданин добива усещането, че нещо не е наред в държавата и в МВР

Той заяви, че тъй като тази информация е класифицирана, не може да я разкрие, но е категоричен, че министър Петков е действал съобразно правилниците на МВР.

„Срещата е била необходима от гледна точка на обществения интерес и е постигнала своя резултат. Има и съответната документация", заяви категорично Станишев.

Относно явното изтичане на секретна информация, премиерът заяви, че ще има проверка на службата, която отговаря за специалните разузнавателни средства (СРС), като най-вероятно ще са необходими и законодателни промени.