Управляващият консулството на България във Франкфурт Иван Йорданов, който днес беше назначен за заместник-министър на правосъдието, отрече да е давал съгласието си да поеме поста, съобщи  Mediapool,

Припомняме, по-рано днес примерът Пламен Орешарски назначи за заместник-министри на правосъдието Иван Йорданов и Илия Ангелов.

"Имаше неофициално запитване, което съм отклонил. Не съм давал съгласие", заяви по телефона Иван Йорданов.

Той изрази изненада, че името му се е появило и на сайта на Министерския съвет като назначен за заместник-министър, като уточни, че "най-малкото има административна процедура" по отзоваването му като консул преди евентуално друго негово назначение да стане факт.

Малко след 19.00 часа от сайта на правителството беше свалена информацията за назначаването на Йорданов и Ангелов.

От правителствената информационна служба не успяха да обяснят как се е стигнало до назначаването на зам.-министър, а първата реакция на говорителя на Орешарски беше: "Обсъждани са няколко варианта", уточнява Mediapool.

Според представители на ръководството на БСП, с  Йорданов са водени разговори и той не само приел, но направил това "екзалтирано" и бил "активната страна" в преговорите. По думите на  социалистите, той се е отказал впоследствие, защото „не му стиска".

От БСП твърдят, че имат още трима кандидати със сходен профил.