Пламен Моллов е новият председател на Парламентарната група на НДСВ. На заседание днес той е бил предложен от лидера на пратията Симеон Сакскобургготски и неговата кандидатура е била единодушно приета.

До този момент председател на ПГ беше Анелия Мингова със заместници М.Спасов, Б.Ралчев, Б.Великов и Вл.Дончев.

Освен нов председател на заседанието на ПГ са били направени и промени в правилника за работата на депутатите. Една от тези промени гласи, че при смяна на председателя, автоматично трябва да бъдат сменени и неговите заместници. Във връзка с тази промяна се очаква следващия вторник да бъдат избрани нови зам.-председатля на ПГ на НДСВ.

Други промени, които са въведени в правилника за дейността на парламентарната група гласят, че депутатите са длъжни да изпълняват решението на политическите органи и са длъжни да гласуват съответните решения.

„Новото в текста е думата "длъжни", обясни говорителят на жълтата партия Станимир Илчев.
За сметка на това за гласуването на повечето решения вече ще се иска обикновено, а не квалифицирано мнозинство, както беше досега. 

По време на заседанието в централата на партията Атанас Щерев поиска оставката на целия политически съвет заради негативните резултати на местните избори.
Той напусна провеждащото се заседание за избор на нов председател с мотива, че се предлагат промени в правилника, нямащи нищо общо с либерализма.