Въобще не мислете за коалиции - и вляво, и вдясно, всички вече са на вълната, че са самодостатъчни и единствени. Това обяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред кметовете по време на национална среща в столицата.

Те са 10 години след нас в мисленето, допълни Борисов. Лидерът на ГЕРБ отбеляза, че са понатрупали опит, а и много отговорност легнала на плещите.

Сега БВП расте, спестяванията се увеличавали. Борисов обаче отчете, че оставало усещането за неудовлетвореност у хората. "Трябва да намерим най-точните решения, да убедим хората, че това, което искаме да направим, е за тях, и е добро, справедливо и честно", коментира премиерът в оставка.

Борисов посочи, че именно тук са му претенциите - веднъж да направиш една грешка в общината, тя достигала и до него. "Поведението на всеки един се следи и става поведение на партията", предупреди Борисов.

"Усещането по места е, че има елитарност, че има елит, че сте се откъснали от хората...", продължи лидерът на ГЕРБ. "Всеки ден трябва да сме сред хората", категоричен бе той.