Владимир Кузов не е легитимен член на ДПС. Това обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията.

Шефът на ДПС обясни, че от медиите са разбрали за "един случай" - за прием на член на партията, осъждан за педофилия. Карадайъ поздрави медиите, че имат мисия и своевременна реакция, която е част от техните най-важни задачи. Той отбеляза още, че от ДПС винаги са изповядвали и ще изповядват общочовешки, европейски и последователни ценности.

Карадайъ изтъкна, че е извършена проверка за спазване на устава на ДПС за приемане на нови членове. Проверката е установила, че са нарушени условията и реда.

"Днес преди заседанието получихме информация, че в понеделник е заседавал Областния съвет на ДПС в област София-град. Едно от решенията на Областния съвет на партията е, че издадената в нарушение членска книжка на Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС", констатира шефът на ДПС.

Карадайъ посочи още, че от вчерашното заседание на Областният съвет е освободен с наложено наказание за изключване от партията и Антон Тепавичаров, председател на местния съвет на ДПС в район Оборище.

Освен това, днес преди заседанието на партията е получена и оставката на Областния председател на ДПС Нихат Кабил. На днешното заседание на партията тази тема беше отделна точка в дневния ред и след обсъждане Централното оперативно бюро прие подадената оставка от Нихат Кабил, каза още Карадайъ.

Припомняме, Нихат Кабил е член на ДПС, зам-министър, а после и министър в две поредни правителства (кабинета "Сакскобургготски" и Тройната коалиция - б.р.)

Шефът на ДПС подчерта, че всички програмни документи и решения на партията са задължителни за всички членове и следва да се спазват. Той се закани, че ако те не се спазват, ще се налагат наказания.

Припомняме, преди два дни медии гръмнаха с новината, че Владимир Кузов е приет за член на ДПС.
Кузов беше депутат в 40-то Народно събрание от "Атака". Беше изключен заради разследване за педофилия, по което получава условна присъда за блудство с малолетен.

През 2016 г. Кузов обяви, че ще се кандидатира за президент, но не успя да събере изискваните 2500 подписа.