Военният министър е запознал депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок с участието на военнослужещи от Българската армия в съвместните действия по охрана на държавната границата, с изправната техника и състоянието на Военновъздушните сили, както и със задачите по охрана на въздушното ни пространство.

По време на разговорите Николай Ненчев и народните представители от двете формации са обсъдили внесени между първо и второ четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Участниците са се съгласили с направените предложения, съобщават от военното ведомство.

По време на срещата са разгледани и свързаните с бежанската криза проблеми. Силовият министър е подчертал добрата комуникация и екипна работа между Министерствата на отбраната, на вътрешните и на външните работи, както и Главна дирекция „Гранична полиция“.

Ненчев отбеляза, че разбират безпокойството на министър-председателя и затова интензивно работят с него и министъра на външните работи, за да се постигнат трайни и ефективни споразумения за реадмисия на мигранти между България и страните по произход.

Ненчев е уверен, че ще се намери общо европейско решение. Увереност му дава приетата днес от министрите на външните работи на Европейския съюз Декларация за намерение и постигане на споразумения по реадмисия с Афганистан.

По време на срещата, военният министър е подчертал единството в действията и усилията на премиера, министерствата на отбраната и външните работи за справянето с бежанската криза, допълват от министерството.