Не смятам да се състезавам с арогантността и черния пи ар, надявам се хората да ме подкрепят за това, че никога не съм оставяла недовършена работа и че ще се боря за всеки сантиметър от район "Подуяне".

Това каза на пресконференция Нешка Робева, цитирана от БТА.

Нейната кандидатура за кмет бе издигната от комитет "Съзидание", учреден от интелектуалци и културни дейци и подкрепена от БСП. В неделя Нешка Робева ще се изправи на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ в район "Подуяне" Ева Митова.

Когато приех да се кандидатирам за кмет на района, очаквах, че с другите кандидат-кметове ще се изправим един срещу друг и ще убедим хората защо да гласуват за всеки от нас, каза Нешка Робева.

Вместо това обаче се оказа, че големите претенденти се борят анонимно в партийните листи, аз даже не разбрах срещу кого се изправям, добави тя.

Атакуват ме за това, че съм спортистка, но аз питам защо само неуспели спортисти да могат да се занимават с политика и да оглавяват партии, каза още Робева.

Тя посочи, че е чувала анонимни гласове, които да призовават от мегафони - "не гласувайте за Нешка Робева, защото Бойко Борисов няма да даде и един лев за "Подуяне", ако тя стане районен кмет, гласувайте за кандидата на ГЕРБ".

Треньорката по художествена гимнастика сподели, че при обиколките си из "Подуяне" се е натъкнала на потресаващи картини - на квартали като "Малашевци", където по думите й "децата са обречени", на занемарени спортни и детски площадки, на изсечени горички и издигнати на тяхно място халета.

Поставила съм си за цел, ако стана кмет да си проличи, че аз и хората в моя екип не се изолираме в кабинети, а работим за населението на "Подуяне", обеща Нешка Робева.

На пресконференцията подкрепата си за Робева дадоха артистите Стефан Мавродиев, Вели Чаушев, директорът на Института по философия към БАН проф. Васил Проданов, проф. Александър Йосифов, както и Иван Гранитски, директор на издателство "Захари Стоянов" - София.

По случай Деня на народните будители Нешка Робева дари по 100 тома книги класическа литература на 5 читалища в район "Подуяне", обяви Иван Гранитски.