Депутатите от НФСБ внесоха искане до председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров да бъдат проверени имуществото и приходите на съставите и ръководствата на Държавната комисия по хазарта през последните 5 години.

От партията припомнят, че още на 24 януари Валери Симеонов е отправил публични обвинения за корупция и подкупност на Комисията по хазарта.

В понеделник пък зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев изрази позицията на партията, че трябва да се провери дали доходите на членовете на Комисията по хазарта съответстват на декларираното.

Задържаха шефа на Комисията по хазарта

Задържаха шефа на Комисията по хазарта

18 души са отведени за разпит

Съгласно чл. 6 от Закона за противодействие на корупцията съставът на Държавната комисия по хазарта влиза в обхвата на лицата, заемащи висши публични длъжности, които имат задължението да декларират пред КПКОНПИ имуществото и конфликт на интереси, напомнят от НФСБ.

Те посочват, че внесеното днес искане е и по повод започналата проверка за установяване на нередности в дейността на Комисията по хазарта.

Спецпрокуратура и МВР в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков
Обновена

Спецпрокуратура и МВР в Комисията по хазарта и офиси на Васил Божков

Проверяват и други адреси, има арести в комисията

Припомняме, вчера председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев беше задържан за 24 часа, след като по-рано през деня се проведе акция на Специализираната прокуратура в институцията, при която на разпит бяха отведени 18 души.

Все още не е ясно дали вчерашните събития са свързани с акцията от миналата седмица, след която от Агенцията за държавна финансова инспекция излязоха с информацията, че за една и съща хазартна игра са заплащани различни държавни такси, като така са спестени минимум 210 милиона лева.