"Борисов е помъдрял от периода, в който беше главен секретар на МВР. Той усеща, че младите са ново поколение, което не го разбира и се обръща към онези, които биха го подкрепили. Тези, които са свикнали да има по някой лев отгоре.". Това каза политическият пиар Нидал Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

По думите на политическия пиар консервативната част от населението е свикналa да ѝ се даде нещо и да замълчи.

Според политолога и социолог Цветозар Томов "диалог е невъзможен. Вероятно няма да има заседание на НС, вероятно няма да се случи нищо особено, което да разтресе обществеността. На всяко действие на правителството ще има отговор от протестите в следващите месеци", подчерта в ефира на политологът Цветозар Томов.

По думите му управляващите няма да издържат още 7 месеца до редовните избори.

"Хората искат промяна, но не знаят каква да бъде. Беше по-логично, ако те бяха малко по-мъдри и разумни и се бяха организирали в политически проект с идеята след 7 месеца да участват на изборите. В следващото народно събрание може би първа политическа сила ще е отново ГЕРБ, втора ДПС, трета БСП, Слави стои малко настрани", смята Алгафари.

По думите на Цветозар Томов уникалното в ситуацията е това, че за първи път от 2001 г. по-голямата част от хората са склонни да гласуват за извънпарламентарни партии.

"За първи път от 2001 г. най-големите и стабилните партии не могат да вземат 50 на сто от гласовете на едни избори. Това е една скоро появила се тенденция, която с времето се засилва", смята Томов.

Според него протестът ще постигне главната си цел, и той наистина е граждански. "Искрено се надявам, че тази нетърпимост ще се прояви и към следващи български правителства", подчерта Томов.

Според Нидал Алгафари протестират хора с всякакви доходи, което не ги прави нито "леви", нито "десни". "Ще има пикове и намаляване на протестите. Нямат ли политически проект, в който да се съберат, всичко друго значи, че те сами се лъжат", каза политическият пиар.

"Има ясно признаци, че става нещо ново. Почти навсякъде се излиза и то с едни и същи искания. Въпросът е политиците да бъдат принудени да чуват исканията на улицата", категоричен бе Цветозар Томов.