Един от лидерите на "Величие" Николай Марков отново изтъкна като мотив пред медиите в Партийния дом, че от неговата формация не са подкрепили Рая Назарян за председател на парламента, тъй като не е имало среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не бяхме поканени от господин Борисов на изслушване, не бяхме запознати и какво да подкрепим", посочи Марков.

Припомняме, че след първоначалния отказ и днес Бойко Борисов повтори, че няма да се среща с Николай Марков, а той можел да се види или с трите дами, или пък да изпрати също преговорен екип.

На въпрос на News.bg дали "Величие" така ще го играят в 50-ото Народно събрание, ако не бъдат чути, няма да подкрепят, Марков заяви, че неговата формация не играе на нищо. "Аз исках да чуя от господин Борисов какво мисли, да задам въпроси. Той е политическият лидер, той носи отговорност, а не контактната му група", поиска още веднъж Николай Марков среща с лидера на ГЕРБ.

Николай Марков иска среща с Борисов, не с дамите му

Николай Марков иска среща с Борисов, не с дамите му

С контактьорски групи ми е обидно да си говоря, заяви лидерът на "Величие"

Според него вероятно след това, което се случи в пленарна зала - с невъзможността да се избере председател на Народното събрание - е много вероятно да няма правителство и парламент.

Марков коментира и че "една политическа сила си е вдигнала цената", но не посочи коя е тя, вероятно обаче намеква за "Има такъв народ", от чиито гласове зависи избирането на парламентарен шеф.

"Ще видим тази вечер какво ще стане и утре сутринта по гласуването ще се види дали са се разбрали, дали са удовлетворени от цената. Ако не се разберат, ще се случи онова, което винаги се е случвало - Борисов ще се врътне, ще каже никой не ме разбира и това е", коментира Николай Марков.

Времето в пленарна зала спря преди името на Рая Назарян

Времето в пленарна зала спря преди името на Рая Назарян

Часовникът в пленарна зала пак бе спрян за размисъл