Фалшива новина е, че БСП е дала министри за служебен кабинет. Това заяви червеният лидер Корнелия Нинова.

В публичното пространство се тиражират имената на Деница Златева, Весела Лечева и Желю Бойчев за служебни министри. Не е предлагано, обсъждано или одобрявано нито едно име от БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

В БСП решения за участие в правителство се вземат единствено от Националния съвет, чиито членове са 185 души от цялата страна.

Припомняме, че вчера президентът Румен Радев потвърди, че изборите ще се проведат на 11 юли.

"Служебното правителство, като всяко друго служебно правителство, ще служи на България - това е негов дълг и право по Конституция. Датата е 11 юли за изборите! Не мога да разпусна Народното събрание преди 11 май, защото, по Конституция, трябва да се спазят тези "не повече от два месеца".

Корнелия Нинова прие и върна мандата

Корнелия Нинова прие и върна мандата

Няма промяна в нашата позиция

Ако го разпусна в петък или в понеделник, както се настоява, означава, че изборите отиват на 4 юли, а Централната избирателна комисия не може да подготви изборите за 4 юли, защото няма да има време - тези 60 дни цикъл", аргументира се държавният глава.

Че парламентът ще бъде разпуснат, съобщи президентът Румен Радев, след като от БСП му върнаха третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Държавният глава започна консултации с парламентарно представените партии за състава на новата Централна избирателна комисия. Единствената кандидатура за председател на ЦИК - Красимир Ципов от ГЕРБ, бе отхвърлена от повечето партии. Комисията ще започне работа на 11 май.

Предсрочните избори - на 11 юли

Предсрочните избори - на 11 юли

Следващата седмица ще бъде разпуснато 45-то НС и Радев ще направи служебно правителство